Broodnodig Premiere

Zaterdag 30 maart

BROODNODIG

Film: Voorstellingen vanaf 20u00.

Broodnodig PremiereBroodnodig Premiere

We vliegen er meteen in met het knap geschoten misdaadrelaas ‘Broodnodig’ van Ayby Cetin.

In Euroscoop Genk zal je op zaterdag 30 maart naar de premiere van BROODNODIG kunnen kijken. Vanaf 20u00 zal je als één van de eersten getrakteerd worden op een avant-première van deze spannende misdaadrelaas..

Serdar, een 20-jarige jongeman uit de cités van Genk. Omwille van zijn financiële situatie thuis, voelt hij zich gedwongen een overval te plegen met zijn jeugdvriend Olivier. Samen met Apo en Toto overvallen ze een nachtwinkel. Maar de buit blijkt veel te weinig te zijn om te verdelen onder vier man. Terwijl ze nadenken wat te doen, worden ze geconfronteerd door Serdar’s oude turnleerkracht Karel. Karel maakt wat racistische opmerkingen en dit zet Serdar aan tot de beslissing om Karel’s huis binnen te vallen, omdat Karel tijdens de les vaak zei dat hij een kluis had liggen thuis. De andere jongens stemmen in en ze vertrekken.

BROODNODIG

BROODNODIG is een fictief verhaal dat gebaseerd en geïnspireerd is op waargebeurde feiten uit de wijken van Genk. Als jonge tiener opgegroeid in Waterschei heb ik veel mensen uit mijn omgeving op jonge leeftijd het criminele pad zien bewandelen. Sommigen voor de kick en anderen omdat ze zich genoodzaakt voelden. Vooral dat laatste heeft me geïnspireerd om BROODNODIG te maken. Natuurlijk is niemand genoodzaakt om dit pad te bewandelen, maar dit zien velen niet in, tot het te laat is. En dit wil ik duidelijk maken in BROODNODIG. Daarnaast heb ik een liefde voor mijn stad en alles wat Genk heeft gevormd tot wat het nu is. Dit zijn o.a. de Citétaal, het multicultureel samenleven in de wijken en de ambitie die de meeste jongeren hebben om hun doel (goed of slecht) te bereiken.