Mooov : In the fade

Mooov : In the fade

Duur
106 minuten
Genre
Drama
Regie
Fatih Akin
Cast
Diane Kruger, Denis Moschitto, Johannes Krisch, Samia Muriel Chancrin
datum release:18 januari 2018

In één seconde verandert het leven van de Duitse Katja voor altijd: in hun thuisstad Hamburg ontploft een bom die haar man en zoontje doodt. Het duurt niet lang voor de politie twee verdachten arresteert als daders. Het blijkt een jong stel te zijn met een neonazi achtergrond. Maar om de daders er niet te makkelijk vanaf te laten komen, en omwille van haar overleden gezin, neemt Katja het heft in eigen handen.

Met de ijzersterke vertolking van Diane Krüger mocht de film ook een Gouden Palm vanuit Cannes mee naar huis nemen. Terecht. De film is actueel en stelt vragen, maar raakt en confronteert evenzeer. Regisseur Fatih Akin gaat dit controversiële onderwerp niet uit de weg en laat je achter met een stevige knoop in je maag. Diane Kruger van haar kant nam de prijs in Cannes zichtbaar ontroerd in ontvangst en droeg hem op aan alle terreurslachtoffers en hun families.

“Het camerawerk is effectief en roept een sfeer van emotie en spanning op. De soundtrack versterkt die spanning en geeft de droefheid en pijn van Katja een klankbord.” (bron: Hollywood Reporter)

Speelt op 18, 21 & 23 januari