Parasite

Parasite

Duur
132 minuten
Genre
Drama, Komedie, Thriller
Regie
Bong Joon-ho
Cast
Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik
datum release:11 september 2019

Ben je op zoek naar iets anders? Dan mag je zeker “Parasite” niet missen. Enkel maar lovende recensies van o.a. Lieven Trio (De Morgen – 5 sterren: “Die spectaculaire twists, gecombineerd met een stevige dosis zwarte humor, maken van Parasite een crowdpleaser van formaat.”) en Dave Mestdach (Knack Focus – 5 sterrren: “Bong Joon-ho zet de klassenverhoudingen op hun kop in Parasite, een hoogst entertainende mix van satire en suspense die terecht werd bekroond met de Gouden Palm.) en dus ook de unanieme en oververdiende winaar van de Gouden Palm in Cannes.

Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot Wi-Fi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuw bestaan loopt echter niet zoals gepland.

Een satire vol zwarte humor, maar ook een thriller vol verrassende wendingen van  regisseur Bong Joon-ho, gekend van o.a. “The Host”, “Snowpiercer” en “Okja”.