Let's Talk: Educatieve Films @ Euroscoop

Let's Talk: Educatieve Films @ Euroscoop

Heel De Zomer!

14u00 - 17u00 - 19u20Educatieve films @ Euroscoop

Ga je dit jaar niet op vakantie en weet je niet wat doen deze zomer? Dan hebben wij goed nieuws voor jou!
Euroscoop breidt haar filmprogramma uit met educatieve films voor jong en oud.

Het is een moeilijk jaar geweest, voor iedereen. Zeker voor onze kinderen, die aan de hand van thuisonderwijs en beperkte lessen hun schooljaar hebben moeten uitzitten. Wij bij Euroscoop willen graag onze bijdrage leveren aan de scholing van alle leerlingen. Dit proberen wij met het concept: Let’s Talk. Elke week programmeren wij in de namiddag een film voor jongeren en in de avond een film voor (jong)volwassenen. Er komen thema’s aan bod zoals: discriminatie en racisme, identiteit, natuur, gezin en familie, volwassen worden, ziekte en verlies, vriendschap, criminaliteit,… Hiermee hopen wij onze bezoekers stof tot nadenken te geven en een startpunt te zijn voor diepgaande gesprekken. Wij zijn ervan overtuig dat door het losmaken van emoties en vooral door hier over te praten, wij elkaar steun kunnen bieden.

Heb je een film gezien die je aanspreekt? Momenteel vragen wij al onze klanten om zo veel mogelijk tickets online reeds aan te kopen. Dit om het contact tussen klanten en medewerkers waar mogelijk te beperken. Wist je ook dat wij momenteel werken met beperkte zitplaatsen? Indien je het ticket online aankoopt, heb je dus gegarandeerd een plekje in de zaal!Let's Talk: Educatieve Films @ Euroscoop

Woensdag 12 augustus & zaterdag 15 augustus

Marona

Leeftijd: 8+
Start film: 14u00 of 17u00

"Iedereen heeft recht op liefde en een lekker bot." Dat vindt Marona, een snoezige straathond met een hartvormig neusje. In haar laatste momenten denkt ze terug aan haar leven. Aan de schattige puppy die ze ooit was en aan alle mensen waar ze onvoorwaardelijk van heeft gehouden: een acrobaat, een bouwvakker en een klein meisje dat beloofde om er altijd voor haar te zijn.


Koop hier je tickets voor Marona!

Captain Fantastic

Leeftijd: 12+
Start film: 19u20

Ben en zijn zes jonge kinderen leven geïsoleerd van de samenleving in de bossen van het Pacific Northwest. Ben is een toegewijde vader die zich toelegt op de academische en fysieke opvoeding van zijn kinderen.
Wanneer een tragedie zich aandient, is hij verplicht zijn zelf gecreëerde paradijs te verlaten. Geconfronteerd met de echte wereld, begint Ben aan een nieuwe uitdaging als ouder om zijn gezin de geschikte opvoeding te geven.

Koop hier je tickets voor Captain Fantastic!


Let's Talk: Educatieve Films @ Euroscoop

Woensdag 19 augustus & zaterdag 22 augustus

Ridder Muis

Leeftijd: 5+
Start film: 14u00 of 17u00

Muis is een dappere ridder, altijd klaar om te vechten. Maar in een wereld zonder oorlog zit Muis zich vaak te vervelen. Tot de koning haar een spannende opdracht geeft: samen met haar beste vriendin Draak wordt ze op een zoektocht gestuurd. Vol overgave gooien ze zich in de strijd. Wanneer de missie (zoals altijd) dreigt te mislukken, ontploft Ridder Muis bijna van kwaadheid.
Een nieuwe Ketnet-serie over twee beste vriendinnen - een vurige muis en een zachtaardige draak - en hun dolle avonturen in de verre, duistere maar oh zo grappige middeleeuwen. Ontdek de film, bestaande uit vier exclusieve afleveringen, op groot scherm. Gegarandeerd de leukste (eerste) bioscoopervaring.

Koop hier je tickets voor Ridder Muis!
Let's Talk: Educatieve Films @ Euroscoop

Lady Bird

Leeftijd: 15+
Start film: 19u20

Christine 'Lady Bird' McPherson zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader zijn baan is kwijt geraakt. Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002 tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.

Koop hier je tickets voor Lady Bird!


Let's Talk: Educatieve Films @ Euroscoop

Woensdag 26 augustus & zaterdag 29 augustus

Monky

Leeftijd: 6+
Start film: 14u00 of 17u00

Op een dag vindt elfjarige Frank een echte aap in de tuin. Hij noemt zijn nieuwe vriend Monky. De komst van de aap zorgt voor veel opwinding en plezier, maar maakt ook een stil verdriet terug wakker. Het duurt immers niet lang voor Frank beseft dat Monky niet toevallig in hun tuin terecht kwam. De zoektocht naar antwoorden neemt het hele gezin mee in een aangrijpend avontuur dat hen tot diep in de jungle van Thailand voert.

Koop hier je tickets voor Monky!

Sakawa

Leeftijd: 16+
Start film: 19u20

Tussen de giftige e-waste in Ghana ligt een schat aan informatie verborgen. De jonge moeder Ama is verbaasd over wat je terugvindt in enkele muisklikken. Als nieuw internetoplichter leert zij het vak van een doorwinterde fraudeur, die mannen het hoofd op hol brengt met een nepaccount. Sakawa toont de praktijken van internetoplichters vanuit Ghanees perspectief: hoeveel mededogen heb je met je slachtoffers als je zelf in bittere armoede en onrechtvaardigheid leeft.

Koop hier je tickets voor Sakawa!